Eur. Comm. RIGHTS HUNGARIANS CENTRAL EUROPE

Multimedia

01-11-2008† Uit videobeelden blijkt dat de Slowaakse politie tijdens een voetbal wedstrijd tussen Slovan uit Bratislava (Pozsony)en DAC uit Dunajska Streda  (Dunaszerdahely)  op 1 november de etnische Hongaarse supporters van DAC brutaal aangevallen heeft.† Dit zonder enige aanleiding. Lees hier meer over de† motieven van deze etnische aanval.

8-4-2009 De Slowaakse regeringspartij SNS heeft bij monde van haar partijvoorzitter Jan Slota het volgende gesteld: Het enige wat de zigeuners nodig hebben is een Ďeen grote zweep en een kleine tuin. Voor de Slowaakse politie is het daarom de normaalste zaak van de wereld om de etnische minderheden (Hongaren en Roma )† openlijk te vernederen en† opnamens hiervan trots aan collegaís te tonen.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

Uitzending 25-7-2010† Op NED 2 Portret Gabor Landman In de Vlinderrevolutie.

De vlinderrevolutie - laat† gemotiveerde en gepassioneerde wereldburgers† zien, die zich met hun eigen positieve bijdrage op allerlei terreinen inzetten voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld. In† het kader hiervan is er een portret gemaakt van Gabor Landman -penningmeester van de stichting- terwijl hij naar Slowakije vertrekt en folders uitdeelt aan Hongaarstalige Slowaken, waarin in 10† punten staat welke taalrechten deze autonome inwoners van Slowakije hebben.

KLIK HIER OM† ALS

ASF VIDEO BESTAND TE DOWNLOADEN.

26-7-2011 Sticker op de Iorga Plaquette in Cluj -Napoca††† (Persbericht ).

 

†Volgens het† regeringsbesluit 1415 uit 2002 is† Cluj-Napoca (Hon: KolozsvŠr) een stad met Hongaarse taalfaciliteiten, alle opschriften moeten krachtens de Roemeense wet tweetalig zijn. Er is zelfs een rechtsgeldig besluit van de gemeenteraad m.b.t. het plaatsen van Hongaarstalige plaatsnaamborden.† Bovendien heeft de Republiek Roemenie in 2008 het handvest voor Europese Regionale talen geratificeerd. Het plaatsen van een sticker op een illegale plaquette,† die verwijst naar het niet naleven van Europese afspraken heeft bijna alle Roemeense kranten bereikt en veel stof doen opwaaien. Rechts† kunt u de volledige opname van de gebeurtenissen zien.††† Hier kunt u het persbericht aangaande deze gebeurtenissen lezen.

KLIK HIER VOOR HOGE RESOLUTIE (MPG 320 MB)

10-9-2013† Interview Voorzitter European Language Rights n.a.v.† de uitspraken van de Roemeense minister

 

Gidsland Nederland is racistisch en xenofoob geworden aldus de Roemeense minister Mariana C‚mpeanu. Maar hoe zit het eigenlijk met de tolerantie in RoemeniŽ? En klopt het dat Roemenen helemaal niet naar Nederland willen als straks de grenzen open gaan? In de uitzending van vanavond praten we met Nederlanders die in RoemeniŽ wonen en werken. …en van de sprekers is Gabor Landman, hij is ondernemer en voorzitter van de European Language Rights. En volgens hem had RoemeniŽ nooit toegelaten mogen worden tot de Europese Unie.